Gestolen online informatie steeds goedkoper 2013-11-04T17:23:12

Madagascar II populairste film op BitTorrent

YouTube laat gebruikers reacties verwijderen

Gestolen online informatie steeds goedkoper

Gestolen online informatie steeds goedkoper

Dertigduizend werkende Nederlandse e-mailadressen nodig? Wie de juiste kanalen kent, kan ze aanschaffen voor een euro of vijf.

Dertigduizend werkende Nederlandse e-mailadressen nodig? Wie de juiste kanalen kent, kan ze aanschaffen voor een euro of vijf. Hoeven de e-mailadressen niet per se Nederlands te zijn, maar mogen ze overal ter wereld vandaan komen, dan betaalt u zelfs maar vier euro voor een miljoen stuks.

De cijfers zijn afkomstig van beveiliger Trend Micro, dat stelt dat de kredietcrisis er juist voor zorgt dat de cybercriminaliteit floreert. Het aanbod aan illegaal verworven vertrouwelijke gegevens is zelfs zo groot, dat de kosten voor deze informatie omlaag gaan. Zo rekenen hackers 35 euro voor gestolen bankgegevens en slechts 25 euro voor creditcardgegevens. Ook de inloggegevens voor sociale-netwerkaccounts zijn erg goedkoop. Hackers bieden MySpace- en Skype-gegevens aan voor één euro, terwijl een Facebook-profiel slechts negentig eurocent moet opbrengen.

Overigens is er in Groot-Brittannië al een verzekeringsmaatschappij die een polis aanbiedt, waarmee mensen of bedrijven zich kunnen verzekeren tegen deze webcriminaliteit. Trend Micro voorspelt dat andere Europese landen zullen volgen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord