Gestolen online informatie steeds goedkoper

© CIDimport

Gestolen online informatie steeds goedkoper

Geplaatst: 27 januari 2009 - 10:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 16:43

Redactie ID.nl

Dertigduizend werkende Nederlandse e-mailadressen nodig? Wie de juiste kanalen kent, kan ze aanschaffen voor een euro of vijf.

Dertigduizend werkende Nederlandse e-mailadressen nodig? Wie de juiste kanalen kent, kan ze aanschaffen voor een euro of vijf. Hoeven de e-mailadressen niet per se Nederlands te zijn, maar mogen ze overal ter wereld vandaan komen, dan betaalt u zelfs maar vier euro voor een miljoen stuks.

De cijfers zijn afkomstig van beveiliger Trend Micro, dat stelt dat de kredietcrisis er juist voor zorgt dat de cybercriminaliteit floreert. Het aanbod aan illegaal verworven vertrouwelijke gegevens is zelfs zo groot, dat de kosten voor deze informatie omlaag gaan. Zo rekenen hackers 35 euro voor gestolen bankgegevens en slechts 25 euro voor creditcardgegevens. Ook de inloggegevens voor sociale-netwerkaccounts zijn erg goedkoop. Hackers bieden MySpace- en Skype-gegevens aan voor één euro, terwijl een Facebook-profiel slechts negentig eurocent moet opbrengen.

Overigens is er in Groot-Brittannië al een verzekeringsmaatschappij die een polis aanbiedt, waarmee mensen of bedrijven zich kunnen verzekeren tegen deze webcriminaliteit. Trend Micro voorspelt dat andere Europese landen zullen volgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten