Gevaarlijke Android-malware actief in alternatieve Play Stores 2016-11-30T16:22:42

Series en films Netflix te downloaden voor offline gebruik

Le Pro3 is concurrent voor OnePlus

Gevaarlijke Android-malware actief in alternatieve Play Stores

Gevaarlijke Android-malware actief in alternatieve Play Stores

Wie wel eens Android-applicaties uit andere downloadwinkels haalt dan de officiële Play Store van Google, moet momenteel extra alert zijn voor voor gevaarlijke malware: Gooligan.

Gooligan verstopt zich in dergelijke App Stores in legitiem ogende apps, maar vindt daarnaast ook zijn weg naar slachtoffers door middel van phishing-mails. Gebruik je alleen de officiële App Store en heb je de optie om apps van derden te blokkeren standaard aangelaten, dan hoef je je niet zoveel zorgen te maken.

Gestolen gegevens

Kom je wel met de malware in aanraking, dan heb je een probleem. Google-inloggegevens worden gestolen en het virus installeert daarnaast nog veel meer malafide apps. Dat is nu al in meer dan een mijoen gevallen aan de hand, meldt beveiligingsbedrijf Check Point. De firma zette een gratis programmaatje online waarmee nagelopen kan worden of een toestel geïnfecteerd is.

Mocht dat overigens zo zijn, dan zit er niets anders op dan Android volledig schoon te installeren. Alle gegevens op het toestel gaan daarbij verloren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord