Gevaarlijkste Android smartphones 2011

© CIDimport

Gevaarlijkste Android smartphones 2011

Geplaatst: 22 november 2011 - 12:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:58

Redactie ID.nl

56% Android-toestellen is achterhaald, d.w.z. dat ze een verouderde versie van Android draaien terwijl er al lang nieuwe versies beschikbaar zijn.

Al eerder schreven we over de enorme stijging van malware op het Android-platform, waar ook als reden werd gegeven dat veel Android-toestellen niet altijd voorzien worden van updates. Het probleem is dat beveiligingsupdates of upgrades naar nieuwe Android-versies niet centraal (zoals bij de iPhone) wordt geregeld maar via de fabrikanten of providers gaat. En soms wil die fabrikant dat niet doen of doen ze dat niet op tijd.

iPhone

Probleem bij de iPhone is nog wel dat ook Apple kan besluiten om geen updates meer uit te geven zoals ze dat hebben gedaan met de iPhone en iPhone 3G. Bij de iPhone 4 is ook een probleem dat je je iPhone via een dock aan een computer moet aansluiten om de updates binnen te halen en dat doet niet elke gebruiker. In de lijst van gevaarlijkste smartphones zou de iPod de 13e plaats bezetten.

Top 12

De top 12 meest onveilige Android telefoons die een verouderde versie draaien en waarbij de tijd tussen updates het grootst is. 10 van deze 12 telefoons zijn door de fabrikant ook aangemerkt als ‘end of life’.

  1. Samsung Galaxy Mini

  2. HTC Desire

  3. Sony Ericsson Xperia X10

  4. Sanyo Zio

  5. HTC Wildfire

  6. Samsung Epic 4G

  7. LG Optimus S

  8. Samsung Galaxy S

  9. Motorola Droid

  10. LG Optimus One

  11. Motorola Droid 2

  12. HTV Evo 4G

De nummer 1 draaide toen het net uitkwam een versie van Android die toen al bijna een jaar oud was. Bit9 vindt dat fabrikanten een centrale manier moeten vinden om toestellen te updaten of dat elke fabrikant beveiliging een stuk serieuzer neemt.

Video met volledige uitleg van Bit9:

[Via: Bit9]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten