Gevoelige informatie auto-trackers online gelekt

© CIDimport

Gevoelige informatie auto-trackers online gelekt

Geplaatst: 22 september 2017 - 06:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:49

Redactie ID.nl

Het Amerikaanse SVR Tracking biedt een GPS-apparaatje aan dat je in je auto verstopt, om vervolgens de locatie van je voertuig op afstand te kunnen achterhalen. Bijbehorende account-informatie blijkt een poosje online inzichtelijk te zijn geweest.

Dat melden onderzoekers van MacKeeper Security. Zij vonden online gegevens van een half miljoen SVR-gebruikers, waaronder login-informatie. Daarmee zouden kwaadwillenden in kunnen breken op accounts, om zo te achterhalen wie in welke auto rijdt en waar. 

Waar je was

De software van SVR houdt locatiegeschiedenis tot maximaal 120 dagen bij. Interessante info voor bijvoorbeeld stalkers, die dan precies kunnen achterhalen waar je geweest bent. Onduidelijk is echter of de informatie ook gestolen en misbruikt is. 

Nadat MacKeeper Security SVR Tracking op de hoogte bracht, heeft dat bedrijf ervoor gezorgd dat de gegevens niet meer publiekelijk te benaderen zijn. Een officiële statement is verder niet gegeven. 

Versleuteld

De informatie was overigens wel versleuteld opgeslagen. Iemand zou de gegevens dus eerst ook nog moeten kraken. Maar omdat een verouderd algoritme voor de encryptie werd gebruikt, is die mogelijkheid met een beetje kwade opzet wel aanwezig.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten