Gezichtsherkenning als notebookbeveiliging

© CIDimport

Gezichtsherkenning als notebookbeveiliging

Geplaatst: 18 augustus 2008 - 12:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 17:59

Redactie ID.nl

Toshiba heeft zijn Satellite U400-notebook voorzien van een technologie die gezichten herkent, simpelweg genaamd Toshiba Face Recognition. Hiermee kan de ingebouwde webcam gebruikt worden als beveiligingsmiddel: een gebruiker zal pas kunnen werken met het notebook nadat de software zijn of haar gezicht heeft herkend. Gezichtsherkenning zit in de lift.

Toshiba heeft zijn Satellite U400-notebook voorzien van een technologie die gezichten herkent, simpelweg genaamd Toshiba Face Recognition. Hiermee kan de ingebouwde webcam gebruikt worden als beveiligingsmiddel: een gebruiker zal pas kunnen werken met het notebook nadat de software zijn of haar gezicht heeft herkend.

Gezichtsherkenning zit in de lift. Vorige week kondigde de Amsterdamse politie aan dat zij als eerste politiekorps in Nederland software voor gezichtsherkenning gaat inzetten bij de opsporing van verdachten. Hiervoor worden camerabeelden of foto's van vervalste identiteitsbewijzen gebruikt om te vergelijken met een fotodatabase waarin reeds tachtigduizend personen zijn opgeslagen. De invoering volgt op een proef waarbij in 68 lopende onderzoeken in negen gevallen een daadwerkelijke aanhouding kon worden verricht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten