Gifjes versturen via WhatsApp nu ook op iOS 2016-11-07T09:53:37

Samsung roept nu ook al wasmachines terug

'Honderden webhop-apps voor iPhone zijn nep'

Gifjes versturen via WhatsApp nu ook op iOS

Gifjes versturen via WhatsApp nu ook op iOS

WhatsApp krijgt ook op iOS ondersteuning voor gifjes. De mogelijkheid om bewegende plaatjes via de chat-app te sturen zat al in eerdere bèta-versies voor Android, maar is er nu ook voor de iPhone.

De mogelijkheid om gifjes te sturen in WhatsApp zit in versie 2.16.15, die inmiddels in de App Store te downloaden is.
 

Gifjes versturen

Je kunt de gifs versturen nadat je ze gewoon hebt opgeslagen van internet, maar je kunt ook video's nemen en die handmatig inkorten tot maximaal 6 seconden, waarna die automatisch worden omgezet naar .gif-formaat. Ook kun je Live Foto's omzetten naar gifjes.

WhatsApp is redelijk laat met het toevoegen van gif-ondersteuning, want andere chat-apps zoals Telegram hadden dat al langer.
 

Gifjes-bibliotheek

De gifjes-optie van WhatsApp is echter een stuk uitgebreider. Naast gifjes uit je Filmrol is het ook mogelijk om standaard-gifjes te zoeken in de database van Giphy, één van de grootste gifjes-verzamelplaatsen op internet.
 

Bewerken

Ook is het mogelijk gifjes te bewerken voor je ze verstuurt. Zo kun je teksten en stickers toevoegen, en kun je op de gifjes tekenen.

Je kunt WhatsApp downloaden in de App Store.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord