Gijzelnemer plaatst updates over gijzeling op Facebook

© CIDimport

Gijzelnemer plaatst updates over gijzeling op Facebook

Geplaatst: 22 juni 2011 - 08:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:05

Redactie ID.nl

Een gijzelnemer stuurde vanuit een motel in Utah Facebook-berichtjes naar zijn familie en vrienden over de de gijzeling waar hij op dat moment mee bezig was. Sommige Facebook-volgers stuurde hem waarschuwingen over waar de politie zich bevond en anderen probeerden hem er van te overtuigen de gijzeling te staken.

De gijzelnemer, de 36-jarige Jason Valdez, sloot zichzelf op in het motel en gijzelde daarbij een vrouw. De politie zat hem op de hielen wegens een drugs-aanklacht.  De man hield via Facebook de 17 uur durende gijzeling bij. Hij plaatste foto's van zichzelf en de vrouw met de update: 'Knappe gijzelaar heb ik of niet?'  

Facebook updates
Familie en vrienden waarschuwden hem waar de politie verstopt zat in de struiken tijdens de omsingeling van het motel. Ook probeerden familie en vrienden hem over te halen met de gijzeling te stoppen.  Jason Valdez had al eerder een gevangenisstraf uitgezeten en was niet van plan terug te keren. Hij nam dan ook afscheid op Facebook met de woorden 'dit is het einde'.

Gijzelnemer plaatst updates over gijzeling op Facebook-16564695

© CIDimport

Gijzelaar ongedeerd, gijzelnemer in ziekenhuis
Volgens Valdez wilde hij de vrouw laten gaan maar werd dit onmogelijk gemaakt door de politie die op dat moment net de motelkamer probeerde binnen te komen. Valdez schreef op de agenten te hebben geschoten en de volgende poging van de politie af te wachten. Bij de volgende poging schoot hij zichzelf. De gegijzelde vrouw bleef ongedeerd maar Valdez is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De politie beraadt zich nog of ze de vrienden gaan aanklagen voor obstructie die Valdez op de hoogte hielden waar de agenten zich precies bevonden.

[Via: CNet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten