Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart 2014-09-03T13:45:04

RTL-iPad kan te veel volgens belastingdienst

Facebook Messenger ook voor Facebook-haters

Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart

Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart

Gijzelvirussen (ransomware) zoals het Ukash politievirus zorgen voor veel ellende. Ze infecteren de computer van de gebruiker en gooien de pc op slot. Pas na betaling wordt de computer weer vrijgegeven. Surfright ontwikkelde HitmanPro.Kickstart waarmee zelfs oma zich eenvoudig kan ontdoen van gijzelvirussen.

Het aantal gijzelvirussen stijgt met de dag. Een bekende is het Ukash politievirus dat een melding van politie, buma/stemra of andere instantie geeft waarin valt te lezen dat de gebruiker in overtreding is doordat er bijvoorbeeld illegale downloads of kinderporno is aangetroffen op de pc. De computer zou daarom geblokkeerd zijn en enkel na betaling van een boete weer worden ontgrendeld. Helaas zijn er genoeg mensen die betalen waardoor het een lucratieve markt blijft voor cybercriminelen.

Omdat de computer geblokkeerd is en de gebruiker weinig kan, is het verwijderen van zo’n virus niet voor iedereen even eenvoudig. Men moet in een veilige modus de pc kunnen opstarten via bijvoorbeeld een rescue-cd die dan aangemaakt moet worden op een pc die nog niet geïnfecteerd is. In onze workshop lees je manieren om een dergelijk virus te verwijderen.

'Rescue cd's te technisch'

Volgens Mark Loman van Surfright is het allemaal niet gebruiksvriendelijk genoeg om via rescue-cd's de virussen te verwijderen. Hij wil dat pc-gebruikers, via een opstartbare usb-stick, in een vertrouwde Windows-omgeving de mogelijkheid bieden het virus te verwijderen en ontwikkelde daarvoor HitmanPro.Kickstart, een gratis toeving voor HitmanPro (te koop vanaf 17,95 euro). Het verwijderen van gijzelvirussen, nep antivirussen en andere hardnekkige malware wordt daardoor zou makkelijk dat zelfs je oma het kan zo claimt het beveiligingsbedrijf. In onderstaande video’s wordt getoond hoe je via HitmanPro zo’n usb-stick aanmaakt en hoe je het virus verwijdert.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord