Glide, Foursquare en Lifesum straks los op Android-smartwatch 2016-12-16T12:02:22

Facebook waarschuwt duidelijker voor nepnieuws

Kickass Torrents is weer online

Glide, Foursquare en Lifesum straks los op Android-smartwatch

Glide, Foursquare en Lifesum straks los op Android-smartwatch

Een van de belangrijkste vernieuwingen in Android Wear 2.0 is dat apps ook zonder smartphone kunnen functioneren. Google toont alvast drie voorbeelden, Glide, Foursquare en Lifesum.

Via Glide kun je straks videobellen vanaf je smartwatch, hoewel het horloge daarvoor wel zelf ook een camera moet bezitten. De meeste hebben dat niet, en daarom komen de makers ook met een speciaal smartwatch-bandje met camera-integratie, de CMRA.

De losstaande Foursquare-app laat restaurants en andere bezienswaardigheden in je buurt ontdekken, zonder dat die app ook op je smartphone hoeft te staan. Hetzelfde geldt voor Lifesum, een applicatie voor het bijhouden van je dagelijkse eten en drinken.

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 komt volgend jaar uit en moet smartwatches meer als losse gadgets laten functioneren. Nu zijn ze nog erg afhankelijk van smartphones, waardoor de wearables nog niet zo'n toegevoegde waarde hebben.

Smartwatch-apps worden straks geïnstalleerd via een aparte Play Store. Fabrikanten kunnen ervoor kiezen om bestaande modellen een update te geven naar Android Wear 2.0, of nieuwe smartwatches er standaard mee te voorzien.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord