Gmail-app voor Android krijgt afmeld-functie voor nieuwsbrieven

© CIDimport

Gmail-app voor Android krijgt afmeld-functie voor nieuwsbrieven

Geplaatst: 23 september 2015 - 05:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:45

Redactie ID.nl

Het is in de nieuwe app van Gmail voor Android mogelijk om je direct uit te schrijven voor nieuwsbrieven, zonder dat je daarvoor op ingewikkelde uitschrijflinks hoeft te klikken. De functie werd al door Google geintroduceerd voor de webdienst van Gmail, maar brengt het uitschrijven nu ook naar de smartphone.

Met de functie is het mogelijk om je direct vanuit de opties in een email uit te schrijven voor nieuwsbrieven. Normaal gesproken moeten nieuwsbriefmakers een uitschrijflink onderaan hun email zetten, maar dat werkt vaak nog niet goed. Sommige nieuwsbrieven hebben niet zo'n link, of vragen je na het klikken je gegevens nog eens in te vullen - wat niet mag.

Automatische detectie

Gebruikers kunnen zich via Gmail zelf uitschrijven voor de nieuwsbrief, waarbij Gmail automatisch detecteert of iets een nieuwsbrief is door bijvoorbeeld dezelfde afzender, een no-reply-adres, of hetzelfde moment van versturen.
 

Gmail-app voor Android krijgt afmeld-functie voor nieuwsbrieven-15788964

© CIDimport

Gmail-app voor Android krijgt afmeld-functie voor nieuwsbrieven-15788965

© CIDimport

Database

Zodra je je afmeldt, komen die emails niet meer naar voren. Gmail laat de emails simpelweg niet meer zien in je inbox. Dat is misschien handig, maar bedenk je wel dat het bedrijf achter de nieuwsbrief nog steeds je emailadres in een database heeft staan. Daarmee kun je alsnog reclamemails ontvangen, dus als je echt zeker uit de database wil worden gehaald zul je toch nog handmatig moeten afmelden.

De functie zit in de nieuwste update van Gmail, die vanaf woensdag in de Play Store staat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten