© CIDimport

Gmail gaat op de chattour

Geplaatst: 8 februari 2006 - 08:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:31

Redactie ID.nl

Google brengt het chat-programma Google Talk in e-maildienst Gmail onder. Begin deze week werden de eerste groep Gmailers uitgenodigd om van deze extra functie gebruik te maken. Eind deze maand komt de chatmogelijkheid voor alle Gmail-gebruikers beschikbaar.MSN biedt al langer de mogelijkheid om te chatten met MSN Messenger-contacten vanuit Hotmail.

Google brengt het chat-programma Google Talk in e-maildienst Gmail onder. Begin deze week werden de eerste groep Gmailers uitgenodigd om van deze extra functie gebruik te maken. Eind deze maand komt de chatmogelijkheid voor alle Gmail-gebruikers beschikbaar.

MSN biedt al langer de mogelijkheid om te chatten met MSN Messenger-contacten vanuit Hotmail. Nu wil Google hetzelfde trucje uithalen met de combinatie Gmail en Google Talk. Zie hier een schermafbeelding van de nieuwe dienst.

Met het aparte programma Google Talk is het mogelijk om naast chatten ook te telefoneren. Het bellen wordt vooralsnog niet mogelijk vanuit mail.google.com, het gaat alleen (nog) om de chatfunctie. Overigens zijn zowel Gmail als Google Talk bèta-versies.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten