Gmail geeft ontvangersveld een nodige update

© CIDimport

Gmail geeft ontvangersveld een nodige update

Geplaatst: 11 juli 2022 - 05:25

Aangepast: 20 september 2022 - 07:47

Wesley Akkerman

Google probeert van Gmail een productiviteitstool te maken. Daar horen ook enkele visuele veranderingen bij, zoals voor het ontvangersveld.

Gmail geeft ontvangersveld een nodige update

De veranderingen werden afgelopen oktober (2021) aangekondigd, maar komen nu dus pas naar gebruikers toe. Tussen nu en september moet iedereen de update gekregen hebben.

Het uitkiezen van ontvangers moet, dankzij visuele aanpassingen, voortaan sneller gaan. Naast de naam van de persoon zie je tevens een foto staan, zodat je de keuze sneller kunt maken.

Veranderingen voor Gmail

Daarnaast kun je met je rechtermuisknop op de contactpersoon klikken, waardoor je toegang krijgt tot meer informatie. Zo kun je het e-mailadres of de naam van die persoon kopiëren of aanpassen.

Gmail geeft bovendien een waarschuwing af op het moment dat je voor het eerst een mail naar een persoon stuurt. In de gele banner staat dat je dan voorzichtig moet zijn met gedeelde informatie.

Verder is het zo dat dubbele mailadressen voortaan lichtgrijs in de lijst met ontvangers staan, zodat je weet dat je die niet hoeft te selecteren. Dan weet je zeker dat die persoon er al tussenstaat.

Veel van deze veranderingen zijn bedoeld voor zakelijke gebruikers, maar we kunnen ons voorstellen dat enkele onderdelen op een gegeven moment ook naar reguliere consumenten komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten