© CIDimport

Gmail vaker gehackt dan Hotmail

Geplaatst: 7 oktober 2011 - 09:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:19

Redactie ID.nl

Volgens onderzoek van beveiligingsbedrijf Commtouch worden Gmail-accounts vaker gehackt dan Hotmail-accounts maar wordt er via gehackte Hotmail-accounts vaker spam verstuurd.

Tussen de 28 en 35% van alle spam die wordt verstuurd vanaf een Hotmail-adres betreft een legitiem account. Bij Gmail is slechts 3% van de spam afkomstig van gehackte accounts. Wanneer we kijken naar welke accounts het vaakst worden gehackt dan zien we Yahoo bovenaan met 27%, gevolgd door Facebook (23%) en Gmail (19%) en Hotmail (15%).

Gehackte gebruikers vaak gewaarschuwd door vrienden

De meeste internetgebruikers weten niet hoe ze zijn gehackt (62%), 15% wijst een openbaar WiFi-netwerk aan als schuldige, hetzelfde percentage legt de schuld bij een Facebook-link. Virussen scoren aanzienlijk lager met 4%. Meer dan de helft werd door een vriend gewaarschuwd dat hun account was gehackt. Om het account weer in eigen beheer te krijgen, wijzigde 42% het wachtwoord, 23% deed niets omdat ze niet meer iets verdachts constateerden.

113 miljard spam/phising mails per dag

Dagelijks worden er 113 miljard spam/phisings mails verstuurd. Hoewel een enorm aantal, is het toch het laagste aantal in de afgelopen 3 jaar. De meest voorkomende spamberichten gaan over medicijnen.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten