Gmail zorgt voor minder spam

© CIDimport

Gmail zorgt voor minder spam

Geplaatst: 14 augustus 2014 - 07:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:55

Redactie ID.nl

Google heeft de spamfilters van Gmail aangepast zodat er minder ongevraagde emails bij gebruikers komen. Het spamfilter is vooral aangepast om berichten met niet-Latijnse tekens tegen te houden.

Google ondersteunt sinds kort niet-Latijnse tekens in Gmail. Daarmee moet het makkelijker worden voor niet-Westerse gebruikers om voor Gmail in te schrijven, zodat ook markten als China kunnen worden aangeboord.

Nepletters

Maar het ondersteunen van andere tekens zorgde ook voor een gigantische stijging van het aantal spammails. Zo zijn er hordes bedrijven die inspelen op het gebruik van de nepletters. Zo kan een spammer een mailtje sturen uit naam van de Rabobank, waarbij de 'A' wordt vervangen door een alfateken.

Unicode

Het verscherpte filter let nu beter op dat soort valse emails. Dat komt onder meer door de Unicode Security Mechanism, dat al dat soort op elkaar lijkende lettercombinaties bundelt. Op die manier is Google alerter op mogelijk spam-domeinen.

Ook worden domeinen van bedrijven die dit soort unicode gebruiken op een zwarte lijst gezet. Binnenkort zijn er hopelijk een stuk minder mails die je waarschuwen dat je IBAN nog niet is doorgevoerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten