Goede verkoopcijfers voor BlackBerry PlayBook tablet

© CIDimport

Goede verkoopcijfers voor BlackBerry PlayBook tablet

Geplaatst: 22 april 2011 - 06:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:29

Redactie ID.nl

Een flinke opsteker voor Research In Motion zijn de verkoopcijfers van de deze week gelanceerde BlackBerry PlayBook-tablet.

Een flinke opsteker voor Research In Motion zijn de verkoopcijfers van de deze week gelanceerde BlackBerry PlayBook-tablet. Zo zijn er de eerste 24 uur al 50.000 stuks verkocht en zou de tablet bij een groot aantal verkooppunten al uitverkocht zijn.

De PlayBook is vanaf afgelopen dinsdag officieel te koop in de VS en Canada. Marktonderzoekers van RBC Capital Markets hebben de verkopen bij zo’n 70 verschillende winkels geïnventariseerd en komen tot de conclusie dat de PlayBook bij 11 % daarvan is uitverkocht. Samen met de informatie over de bestelde voorraad komen zij tot de schatting dat er binnen 24 uur na de start van de verkoop zo’n 50.000 stuks verkocht zijn.

Volgens de onderzoeker is dit verkoopresultaat boven verwachting en zelfs beter dan bij de lancering van de Motorola Xoom en Samsung Galaxy Tab. Zo zijn de verwachtingen dat RIM in totaal 500.000 PlayBook-tablets zal verkopen voor het einde van mei.

Al met al een positief signaal voor RIM, dat nogal last had van negatieve reviews die gebaseerd zijn op de huidige tekortkomingen van de tablet. Een aantal hiervan zullen worden opgelost door software-updates. Ook zal er later dit jaar een 4G-versie komen van de PlayBook.

[Via: Cnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten