Goedkope griezelgames voor Halloween 2014-10-31T15:56:46

Losse toetsen met de Logitech Keys-to-go

Wazige foto´s op je iPhone 6 Plus? Je bent niet de enige!

Goedkope griezelgames voor Halloween

Goedkope griezelgames voor Halloween

De digitale gameswinkel Steam houdt tot 3 november een Halloween Sale, waarin honderden griezelige horrorgames zijn afgeprijsd. Dat zijn er nogal wat, en als je er niet zo thuis in bent dan zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Daarom zet Computer Idee de beste games voor je op een rijtje, die je dit weekend voor een extra lage prijs binnenhaalt.

Om de games te kopen heb je een gratis Steam-account nodig. Om ze te spelen, moet je de Steam-software hebben geïnstalleerd.

Dead Space 
Prijs: 2,49 (was 9,99)

In de ruimte kan niemand je horen schreeuwen. In deze actierijke horrorgame speel je als een ruimtetechnicus, die een ruimtestation binnenstapt dat door monsters is overspoeld. Zijn vriendin is nog aan boord, en het is aan jou om haar te redden uit de klauwen van de aliens. Dat doe je opvallend genoeg eens niet door te mikken op het hoofd: deze wezens gaan pas dood als je hun ledematen stuk voor stuk afschiet met de iconische Plasma Cutter. 

Link: http://store.steampowered.com/app/17470/

Painkiller: Black Edition
Prijs: 0,99 (was 9,99)

Een game voor de mensen die het liever simpel houden. Geen spannende verhaallijn en strak geregisseerde tussenfilmpjes, wel lekker ouderwets honderden monsters over de kling jagen. Het bloed vliegt je om de oren terwijl je met kruisbogen, staken en messen het kwaad te lijf gaat. Painkiller is al wat ouder, dus verwacht niet de meest moderne graphics. Maar voor een euro heb je er een hoop lol van.

Link: http://store.steampowered.com/app/3200/

Outlast
Prijs: 6,79 (was 19,99)

Lol, dat is wel het tegenovergestelde dat je met Outlast gaat hebben. Deze game is zonder twijfel de engste uit de lijst. Stel je voor dat je The Blair Witch Project zelf speelt. Dat is Outlast, waarin je met niets meer dan een filmcamera met nachtvisiestand aan een gesticht moet ontsnappen. Je hebt geen wapens, dus je kunt je alleen maar verstoppen. Of heel hard wegrennen, als het er op aankomt. De prijs is nog vrij pittig, maar je krijgt er veel voor terug. Een hartaanval, bijvoorbeeld. 

Link: http://store.steampowered.com/app/238320/

Organ Trail: Director's Cut
Prijs: 1,99 (was 4,99)

Tijd voor iets luchtigers. Vooropgesteld: Organ Trail is niet echt eng. Dat kan helemaal niet, met zulke primitieve graphics. Maar dat is nu juist de charme er van! Vroeger pasten computerspelletjes nog op een floppy, en in die stijl is Organ Trail gemaakt. Ben je niet zo van al die moderne poespas of kan je pc niet zoveel hebben, dan is deze overlevingsgame wel wat voor jou. Zeker voor die prijs.

Link: http://store.steampowered.com/app/233740/

The Walking Dead
Prijs: 5,74 euro (was 22,99)

Mensen die in het nauw worden gedreven zijn vaak enger dan zombies, zo bewijst The Walking Dead. Je kent de televisieserie misschien wel, maar de game is ook leuk als je die niet volgt. De zombies zijn niet knalvoer, want het verhaal staat voorop en de keuzes die je maakt (bijvoorbeeld wie er leeft en wie sterft) hebben grote gevolgen. En dat kan behoorlijk emotioneel worden. Verwar deze game overigens niet met The Walking Dead: Survival Instinct. Blijf daar heel, maar dan ook heel ver vandaan.

Link: http://store.steampowered.com/app/207610/

Scratches: The Director's Cut 
Prijs: 0,99 (was 9,99)

Voor wanneer het allemaal wel wat rustiger aan kan, is er Scratches: The Director's Cut. Een game in de stijl van Myst, waarin je op je dode gemak puzzels oplost door in de omgevingen te klikken en puzzels op te lossen. Dat klinkt niet heel spannend. Scratches moet het dan ook vooral hebben van z'n naargeestige sfeer. Een prima horrorpuzzelgame voor die prijs.

Link: http://store.steampowered.com/app/46460/

Lucius
Prijs: 1,98 (was 18,99)

Een flinke prijsdaling voor Lucius en toegegeven, het is een game voor de liefhebber. In Lucius zijn de rollen eens omgedraaid en speel jíj de slechterik. Als de zoon van Satan is het de bedoeling valstrikken te maken voor de rest van het gezin, zodat ze een gruwelijke dood sterven. En ondertussen mag niemand doorhebben dat jij achter de moorden zit. Ben je er sadistisch genoeg voor?

Link: http://store.steampowered.com/app/218640/


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord