Goedkope pc's met Linux voor Britten zonder internet

© CIDimport

Goedkope pc's met Linux voor Britten zonder internet

Geplaatst: 18 januari 2011 - 08:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:05

Redactie ID.nl

Er moeten meer mensen op het internet in Engeland, zo vindt de Britse overheid.

Er moeten meer mensen op het internet in Engeland, zo vindt de Britse overheid. Daarom gaat de overheid goedkope pc's aanbieden die draaien op Linux.

Zoveel mogelijk mensen moeten kennis maken met het internet. In Engeland zijn vermoedelijk 9,2 miljoen mensen nog niet aangesloten op een internetverbinding. Zo'n 4 miljoen daarvan komt uit een sociaal en economisch achtergestelde omgeving. Een eerder idee van de Britse overheid, om studenten uit arme families te voorzien van gratis laptops, werd afgeschoten.

Kost dat?

De pc's hebben prijzen vanaf 98 pond en moeten de inwoners van het land stimuleren online te gaan. Voor die 98 pond krijgen ze ook een monitor, toetsenbord, muis en helpdeskondersteuning.

De Britten kunnen bij de computer een goedkope breedbandverbinding aanschaffen, van 9 pond voor een maand of 18 pond voor drie maanden. Het project zal een jaar duren en Remploy hoopt in die tijd zo'n 8000 systemen te verkopen.

Race Online 2012 

Het bedrijf Remploy zet de computers in elkaar. Het bedrijf knapt oude pc's op en verkoopt ze daarna goedkoop. Het project van de Britse overheid heet Race Online 2012 en wordt tevens financieel ondersteund door onder andere Microsoft, Sky en omroep BBC. De specificaties zijn nog niet bekend gemaakt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten