Goedkope pc's met Linux voor Britten zonder internet 2013-11-04T16:42:51

10 miljardste download App Store in zicht

Facebook stopt delen adres en telefoonnummers

Goedkope pc's met Linux voor Britten zonder internet

Goedkope pc's met Linux voor Britten zonder internet

Er moeten meer mensen op het internet in Engeland, zo vindt de Britse overheid.

Er moeten meer mensen op het internet in Engeland, zo vindt de Britse overheid. Daarom gaat de overheid goedkope pc's aanbieden die draaien op Linux.

Zoveel mogelijk mensen moeten kennis maken met het internet. In Engeland zijn vermoedelijk 9,2 miljoen mensen nog niet aangesloten op een internetverbinding. Zo'n 4 miljoen daarvan komt uit een sociaal en economisch achtergestelde omgeving. Een eerder idee van de Britse overheid, om studenten uit arme families te voorzien van gratis laptops, werd afgeschoten.

Kost dat?

De pc's hebben prijzen vanaf 98 pond en moeten de inwoners van het land stimuleren online te gaan. Voor die 98 pond krijgen ze ook een monitor, toetsenbord, muis en helpdeskondersteuning.

De Britten kunnen bij de computer een goedkope breedbandverbinding aanschaffen, van 9 pond voor een maand of 18 pond voor drie maanden. Het project zal een jaar duren en Remploy hoopt in die tijd zo'n 8000 systemen te verkopen.

Race Online 2012 

Het bedrijf Remploy zet de computers in elkaar. Het bedrijf knapt oude pc's op en verkoopt ze daarna goedkoop. Het project van de Britse overheid heet Race Online 2012 en wordt tevens financieel ondersteund door onder andere Microsoft, Sky en omroep BBC. De specificaties zijn nog niet bekend gemaakt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord