Goedkopere Nokia Windows Phone in strijd Android

© CIDimport

Goedkopere Nokia Windows Phone in strijd Android

Geplaatst: 25 januari 2013 - 10:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:50

Redactie ID.nl

Nokia begint met de Lumia-smartphones wat meer voet aan de grond te krijgen maar Android is nog steeds heer en meester. Nokia zegt daarom gebrand te zijn om de prijs naar beneden te krijgen om zo beter te kunnen concurreren met Android. Op de budget-markt doet Nokia dat met de Asha-lijn.

Iedereen kent de Nokia Lumia’s wel maar de Asha-serie is hier minder bekend. Telefoons uit de Asha-serie zijn goedkoop en draaien op het S40 softwareplatfom.

Goedkopere Nokia Windows Phone in strijd Android-16392860

© CIDimport

Deze Asha-telefoons (zie afbeelding links) zijn gericht op de opkomende markten. De goedkope toestellen doen het goed; het afgelopen kwartaal heeft Nokia 9,3 miljoen Asha’s verkocht, ruim 50% meer dan het kwartaal ervoor. Vooral in Rusland, Pakistan en India doen de telefoons het goed. Toch is in dit segment de hete adem van Android ook te voelen want er komen steeds vaker toestellen op de markt voor onder de 100 euro. Met meer innovatie hoopt Nokia de stijging door te kunnen zetten.

Voor de Windows Phone wil Nokia dus vooral naar een lagere prijs. Daarnaast wil Nokia een soort synergie tussen beide platformen waarbij ontwikkelaars voor Windows Phone ook voor Asha ontwikkelen zodat de app een veel grotere gebruikersbasis heeft en Nokia met beide platformen meer apps kan bieden.

[Via: ZDnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten