Google Afbeeldingen toont animaties en vrijstaand beeld 2013-11-04T15:41:45

Apple topman vernielde iPhones in 2009

Politie waarschuwt voor 'bluetooth-inbraken'

Google Afbeeldingen toont animaties en vrijstaand beeld

Google Afbeeldingen toont animaties en vrijstaand beeld

Google heeft een optie toegevoegd aan Google Afbeeldingen waarbij je nu ook op animatietype kunt zoeken. Handig om naar animated gifs te zoeken. Een andere handige functie is het zoeken naar vrijstaande afbeeldingen door als Kleur-type voor ‘transparant’ te kiezen.

Als verre voorloper van de animated gif kunnen we misschien Eadweard J. Muybridge’s rennend paard uit 1879 zien maar volgens velen is animated gifs uit 1987 ook al iets uit een ver verleden. Toch zien we ze nog vaak in forumprofielen opduiken en lijkt de animated gif ook bezig te zijn aan een comeback waarbij korte video’s als met Echograph en Twitter's Vine aan populariteit winnen. Ook de ouderwetse animated gif bestaat nog steeds, zo hadden we vorig jaar nog een lijstje van de Olympische Spelen 2012 in animated gifs en werd de onlangs opgerichtte BringGoogleReader website nog voorzien van een grote animated gif.

Voorbeelden van animated gifs

Animaties en transparantie kiezen in Google Afbeeldingen

Om naar animaties te zoeken ga je naar Google Afbeeldingen, vervolgens kies je voor Zoekhulpmiddelen en dan kies je uit de lijst ‘animatie’. Met het nieuwe ‘transparant’ filter in het Kleur-menu kun je voor animaties en afbeeldingen kiezen die een transparantie achtergrond hebben.

Google Afbeeldingen animatie selectie

Via Zoekhulpmiddelen kom je bij de opties voor kleur en type

[Via: Google+]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord