Google Android Jelly Bean Easter Egg

© CIDimport

Google Android Jelly Bean Easter Egg

Geplaatst: 2 juli 2012 - 06:52

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:25

Redactie ID.nl

Google houdt er van om Easter Eggs te verstoppen en heeft er ook weer eentje in het nieuwe Android 4.1 besturingssysteem Jelly Bean gestopt: Vliegende Jelly Beans!

Net als bij andere versies, komt de Easter Egg tevoorschijn door in de instellingen snel een paar keer op het Android versienummer te klikken. In Android 4.1 Jelly Bean is het dus een plaatje van een Jelly Bean en als je daar vervolgens weer lang op drukt, krijg je vliegende Jelly Beans te zien. In de huidige versie van Android (Ice Cream Sandwich) zie je de Android met een Ice Cream Sandwich als buik. Door daat lang op te drukken, komt hij naar je toe en vliegt uiteindelijk over je scherm.

Google Android Jelly Bean Easter Egg-15767035

© CIDimport

Google & Easter Eggs

Google staat met bekend om het verstoppen van Easter Eggs, zo verstopt het Easter Eggs in de zoekmachine en ook in software als het Android besturingsysteem. Zelfs de onlangs geïntroduceerde Nexus Q bevat een Easter Egg: Door snel op het plaatje van de Nexus Q te klikken in de app, opent een venster waar de Nexus Q als ‘Magic Eight Ball’ gebruikt kan worden. Eight Ball is een populair stuk speelgoed in de VS waarbij je een zwarte biljartbal met een schermpje kunt schudden en een (random) antwoord op je vraag krijgt. En aangezien de Nexus Q op een zwarte bal lijkt, is dit een toepasselijke Easter Egg.

Om de Jelly Bean Easter Egg in het echt te zien, moeten we nog even geduld hebben. In Amerika komt de Nexus 7-tablet met Jelly bean deze maand uit. Volgens geruchten is Nederland een paar maanden later aan de beurt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten