Google Art Project biedt virtuele rondleiding Koninklijk Paleis

© CIDimport

Google Art Project biedt virtuele rondleiding Koninklijk Paleis

Geplaatst: 3 april 2012 - 07:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:04

Redactie ID.nl

Het Google Art Project maakt het vanaf vandaag mogelijk om een virtuele wandeling te maken door het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Het Google Art Project is opgericht in 2011 en biedt een online compilatie van hoge-resolutie afbeeldingen van kunstwerken uit musea over de hele wereld en maakt ook virtuele tours door musea mogelijk.

Het Museum Boijmans van Beuningen, het Kröller-Müller Museum en het Gemeentemuseum Den Haag hebben nu ook een gedeelte van hun collectie online beschikbaar gemaakt via het Art Project. Het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum waren al vertegenwoordigd in het Google Art Project maar is nu flink uitgebreid. Ook zijn een aantal beelden die tijdens de lancering beschikbaar kwamen, vervangen door versies van hogere kwaliteit.

Google Art Project biedt virtuele rondleiding Koninklijk Paleis-16254436

© CIDimport

De online-collectie van het Koninklijk Paleis in Amsterdam

Google Art Project

In totaal zijn er meer dan 30.000 kunstobjecten in hoge resolutie te bewonderen. Dit is een forse stijging ten opzichte van het oorspronkelijke aantal van 1.000 kunstwerken in slechts negen musea. Er zijn nu Street View-beelden voor 46 musea, een aantal dat nog verder zal toenemen. En niet alleen musea,  men kan zelfs een kijkje nemen in het kantoor van Barack Obama in het Witte Huis in Washington D.C. (het publieke gedeelte, niet de 'oval office'). Het project stelt mensen over de hele wereld in staat om allerhande kunstwerken te ontdekken, van schilderijen en beeldhouwwerken tot straatkunst en foto’s en dat is precies het doel van het project. Onlangs schreven we nog over de opening van het online archief over Nelson Mandela dat via het Google Art Project mogelijk werd. 

Maak hier zelf de virtuele wandeling door het Koninklijk Paleis in Amsterdam op de Google Art Project- website.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten