Google Art Project toont Braziliaanse graffitikunst 2013-11-04T15:41:37

OPTA beboet wederom Bankgiro Loterij en Postcode Loterij

Twitter 7 jaar

Google Art Project toont Braziliaanse graffitikunst

Google Art Project toont Braziliaanse graffitikunst

Het Google Art Project heeft de collectie uitgebreid met 2000 nieuwe werken waaronder graffitikunst uit het Braziliaans São Paulo.

Google meldt dat dertig nieuwe partners 2000 werken aan het Google Art Project beschikbaar stellen waaronder graffitikunst uit São Paulo, eeuwenoude kunst uit China en zeldzame Japanse schilderijen en pijlpunten uit de steentijd. De 100 graffitiwerken zijn nu dus digitaal te bekijken. Dat is veiliger voor de toeschouwer en het verzekert de kunst er ook van dat het zal blijven bestaan in digitale vorm wanneer het origineel overschilderd wordt of beschadigd raakt. Ook 300 foto’s van The Fundacion MAPFRE uit Spanje behoren nu tot de collectie op Google Art. Ook bijzonder is de Nemzeti Dal (National Song), een Hongaars gedicht waarvan wordt gezegd dat het ter inspiratie diende voor de Hongaarse Revolutie in 1848. Door de kwetsbaarheid van het origineel is het bijna nooit in het openbaar getoond.

Google Art Project graffiti

Graffitikunstenaars Speto, Kobra en Space Invader en de Mexicaanse fotograaf Graciela Iturbide zijn bij dezen opgenomen in de Google Art Project-collectie dienu meer dan 40.000 kunstwerken bevat van meer dan 200 musea uit meer dan 40 landen. Vorig jaar werd rond deze tijd nog het Koninklijk Paleis toegevoegd aan het Google Art Project.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord