Google Assistent concurrent van Apple Siri

© CIDimport

Google Assistent concurrent van Apple Siri

Geplaatst: 5 maart 2012 - 10:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:16

Redactie ID.nl

Google is bezig een tegenhanger van Siri te ontwikkelen voor het Android platform. Een bijster originele naam heeft de virtuele spraakassistent niet, de naam luidt namelijk 'Assistent'. 

De Google Assistent zou deel uitmaken van Android 5 (ook bekend onder de naam JellyBean) dat naar verluidt eind dit jaar zal verschijnen. De spraakassistent stond eerst bekend onder de werknaam Majel vernoemd naar de vrouw die de stem deed voor diverse computers in Star Trek. De Assistent zal naast het beantwoorden van vragen ook in staat zijn om via spraakcommando's bepaalde taken uit te voeren zoals het bedienen van een app. Google zal de Assistent ook beschikbaar stellen voor ontwikkelaars zodat zij apps kunnen ontwikkelen waarbij de spraakbesturing is ingebouwd. 

Google Voice Actions niet genoeg

Google heeft al Voice actions waarmee commando's kunnen worden gegeven (denk aan het inspreken van bestemmingen in navigatie) maar gaat met de Assistent de concurrentie aan met Siri op de iPhone 4S. De Assistent zou uit de volgende 3 onderdelen gaan bestaan:

  1. De informatie op de wereld verzamelen en in een format stoppen dat door een computer begrepen wordt.

  2. Een personalisatielaag.

  3. Een spraakgestuurde mobiele ‘do-engine’, oftewel een techniek waarmee door middel van spraak taken uitgevoerd kunnen worden

[Via: Androidworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten