Google-baas: "Wie niets te verbergen heeft..."

© CIDimport

Google-baas: "Wie niets te verbergen heeft..."

Geplaatst: 8 december 2009 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:29

Redactie ID.nl

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, heeft tegen de Amerikaanse televisie-zender CNBC gezegd dat alleen mensen die iets te verbergen hebben zich zorgen maken om het feit dat Google persoonlijke informatie bijhoudt. "Als er iets is waarvan je niet wilt dat iemand het te weten komt, zou je er gewoon helemaal niet aan moeten beginnen," zei Schmidt.

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, heeft tegen de Amerikaanse televisie-zender CNBC gezegd dat alleen mensen die iets te verbergen hebben zich zorgen maken om het feit dat Google persoonlijke informatie bijhoudt.

"Als er iets is waarvan je niet wilt dat iemand het te weten komt, zou je er gewoon helemaal niet aan moeten beginnen," zei Schmidt. Een uitspraak die hem inmiddels al op de nodige hoon uit de internetcommunity is komen te staan. Maar wat Schmidt daarna zei, heeft nog veel meer impact.

Hij gaf toe dat Google in sommige gevallen persoonlijke informatie overdraagt aan de overheid. "Het is nu eenmaal zo dat zoekmachines, waaronder Google, dit soort informatie een poos lang bewaart. En aangezien we hier in de Verenigde Staten te maken hebben met de Patriot Act [een wet die is aangenomen na de aanslagen op 11 september 2001 en die de Amerikaanse overheid meer mogelijkheden geeft om informatie te verzamelen in geval van mogelijk terrorisme, red.] kan het voorkomen dat we die informatie beschikbaar moeten stellen aan de overheid."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten