‘Google biedt bedrijven snel internet in ruil voor gegevens’

© CIDimport

‘Google biedt bedrijven snel internet in ruil voor gegevens’

Geplaatst: 22 mei 2014 - 06:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:32

Redactie ID.nl

Als onderdeel van een groter plan om meer mensen web-diensten van Google te laten gebruiken, ontwikkelt het bedrijf plannen om een zwaar gesubsidieerd WiFi-netwerk uit te rollen voor kleine en middelgrote bedrijven.

De zoekmachinegigant wil een deel van de kosten van zakelijke WiFi-netwerken op zich nemen, zodat meer bedrijven de webdiensten van Google gaan gebruiken. Dat zou in een vertrouwelijk document staan dat The Information onder ogen kwam, bevestigd door een betrouwbare anonieme bron.

Kleine bedrijven

Google wil zich hierbij voornamelijk richten op miljoenen kleine bedrijven als sportscholen, dokterspraktijken, restaurants en mogelijk ook overheidsinstanties zoals bibliotheken in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Snel internet in ruil voor gegevens

Door deze bedrijven goedkopere netwerken met een flinke korting aan te bieden kunnen deze kleine bedrijven hun WiFi-diensten die ze hun klanten aanbieden drastisch verbeteren. Wat Google daarvoor terugvraagt? Gegevens natuurlijk. Zo zou de gebruikers van deze WiFi-netwerken kunnen worden gevraagd om in te loggen met hun Google-account. De plannen worden mogelijk deze zomer al uitgerold.  

Foto: Google's CEO Larry Page tijdens een TED-conferentie 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten