Google blijft populairste site van Nederland 2013-11-04T17:06:57

Photoshop beschikbaar voor de iPhone

Intel toont experimentele 48-core processorchip

Google blijft populairste site van Nederland

Google blijft populairste site van Nederland

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft online onderzoeksbureau Multiscope een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. Google.nl is - alweer - nummer één. Opvallend is de grote sprong die YouTube.com heeft gemaakt: van de zestiende plaats in 2008 naar de tweede plaats in 2009.

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft online onderzoeksbureau Multiscope een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. Google.nl is - alweer - nummer één. Opvallend is de grote sprong die YouTube.com heeft gemaakt: van de zestiende plaats in 2008 naar de tweede plaats in 2009. Hyves is nummer drie.

Alle sites in de top 20 groeiden dit jaar, de enige uitzondering hierop is Startpagina.nl. De groten worden groter en sterke merken zoals Wehkamp.nl, Neck.nl, Kpn.com en Vodafone.nl handhaven of veroveren hun positie binnen de top 20.

Snelste groeier binnen de top 20 is Youtube.com. Microsoft.com groeit doordat haar software steeds meer koppelingen heeft met de website. Facebook.com (56) haalde deze jaarlijst (nog) niet omdat de site pas in de loop van het jaar hard is gegroeid. Het sociale netwerk is inmiddels een vaste waarde binnen de maandelijkse top 20. Cheaptickets.nl (35) stijgt dit jaar met 160 plaatsen en is daarmee de grootste stijger.
Dalende posities

Live.com daalt licht maar eigenaar Microsoft bereikt met zoekmachine Bing.com (81) ook nog een kwart van de Nederlandse internetgebruikers. Telegraaf.nl, Anwb.nl, Web-log.nl, 9292ov.nl en Vistaprint.nl verliezen hun positie in de top 20. Verder dalen Marktplaats.nl, Buienradar.nl, Nl.wikipedia.org, Detelefoongids.nl, Msn.com, Neck.nl, Nu.nl en Rabobank.nl binnen de top 20.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord