‘Google bouwt containerschuit met vissenvinnen’

© CIDimport

‘Google bouwt containerschuit met vissenvinnen’

Geplaatst: 8 november 2013 - 09:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:55

Redactie ID.nl

Wat is vijftien meter hoog, ruim 75 meter lang en voorzien van vissenvinnen? Volgens een gelekt rapport in de krant San Francisco Chronicle gaat het om het mysterieuze bouwwerk dat Google aan het bouwen is in de haven van San Francisco.

De Amerikaanse krant haalt deze informatie uit een gelekt rapport, waarin het bouwwerk van Google in detail wordt beschreven. Google wil nog niks zeggen, maar misschien hoeft dat niet eens meer: volgens het rapport moet het containerbouwwerk voorzien worden van inklapbare zeilen, die vinnen van vissen voor moeten stellen. Bezoekers moeten volgens het rapport het gevoel hebben op een zeewaardig vaartuig te staan.

Het Google-bouwwerk, dat voor een groot deel uit gerecyclede containers bestaat, moet duizend bezoekers per dag de mogelijkheid bieden om de nieuwste producten en diensten van de zoekmachinegigant uit te proberen, terwijl het langs verschillende plekken in de baai van San Francisco vaart. Ook moet het vaartuig lokale ondernemingen de mogelijkheid geven hun diensten te presenteren, waarbij de producten van Google ook een rol spelen.

Het is nog onbekend wanneer Google’s containervaartuig geopend wordt. Omdat het bouwwerk op het water staat, wordt het dagelijks streng gecontroleerd door de inspectiedienst van San Francisco.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten