Google brengt Galapagoseilanden dichterbij

© CIDimport

Google brengt Galapagoseilanden dichterbij

Geplaatst: 16 september 2013 - 09:28

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:17

Redactie ID.nl

Een reisje naar de Galapagoseilanden is alles behalve goedkoop en daarom brengt Google de Zuid-Amerikaanse vulkaanarchipel naar je computer. Met dank aan zogenaamde Street View Trekkers is groot deel van het eiland op indrukwekkende wijze en in 360 graden in beeld gebracht.

Op het recente 178ste jubileum van Charles Darwin’s historische bezoek aan de Galapagoseilanden lanceerden Google, de Charles Darwin Foundation en het Galapagos National Park een speciale website. Daarop zijn foto’s in 360 graden te bekijken die Street View Trekkers maakten tijdens een bezoek aan het eiland. Deze wandelaars dragen een speciale, met camera's volgestopte rugzak die rondom foto's maakt. 

Naast een digitaal bezoekje aan de eilanden San Cristobal en Floreana Eiland kunnen bezoekers ook een kijkje onderwater nemen. In samenwerking met de Catlin Seaview Survey zijn namelijk ook onderwaterfoto’s te bekijken van reuzenschildpadden en zeeleeuwen. Google heeft een video uitgebracht van het project en deze is hieronder te bekijken: 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten