Google brengt genderneutrale emoji naar Android Q

© CIDimport

Google brengt genderneutrale emoji naar Android Q

Geplaatst: 10 mei 2019 - 06:17

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:30

Redactie ID.nl

Er gaan regelmatig stemmen op om emoji tot een nieuwe wereldtaal te bestempelen. Het is dan wel zo fijn dat iedereen zich in die taal ook kan uitdrukken. Daarom brengt Google nu meer dan 50 genderneutrale emoji uit.

Door de jaren heen zijn emoji telkens complexer geworden. Veel figuurtjes zijn inmiddels beschikbaar in verschillende versies, afhankelijk van o.a. geslacht, huidskleur, haarkleur en seksuele geaardheid. Dat komt neer op al meer dan 3000 variaties.

Mensen die zich niet specifiek man of vrouw voelen, vielen tot op heden buiten de boot. Daar komt nu verandering in. Met de nieuwe emoji zijn ze toch vertegenwoordigd. Dat zie je o.a. aan de kapsels van de poppetjes, die zowel bij mannen als vrouwen passen.

Zeemeerman/vrouw/nvt

Een ander voorbeeld is de zeemeermin-emoji. Naast een mannetje met ontbloot bovenlijf en een vrouwtje met een schelpenbikini, heeft het extra figuurtje de armen over elkaar geslagen. Je kunt deze dus interpreteren zoals je zelf wilt.

Het duurt nog wel een poosje voor je zelf genderneutrale emoji kunt uitwisselen. Ze zijn nu beschikbaar in de testversie van Android Q. Bij Android P zagen we echter al dat het nog steeds erg lang duurt voor iedereen op de nieuwste Android-versie zit...

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten