Google brengt nieuwe versie Chromecast uit met 5 Ghz-ondersteuning

© CIDimport

Google brengt nieuwe versie Chromecast uit met 5 Ghz-ondersteuning

Geplaatst: 30 september 2015 - 06:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:41

Redactie ID.nl

Google komt met een nieuwe versie van de Chromecast. De nieuwe hdmi-dongle ziet er vrolijker uit met verschillende kleuren en een ronde vorm, maar heeft ook aan de binnenkant een aantal handige veranderingen.

Vooral interessant is dat de Chromecast 2 nu 5 Ghz-wifi ondersteunt. Dat kon met het oude model niet, waardoor gebruikers alleen op de drukkere 2.4 Ghz-frequentie kunnen casten.

Sneller afspelen

Een andere handige toepassing is een functie genaamd 'Fast Play', waarmee het mogelijk is om een serie vooraf al in te laden. Hoe dat werkt is nogal ingewikkeld, maar het komt erop neer dat de Chromecast-app 'leert' wat je wil kijken, bijvoorbeeld door te kijken naar welke series je aan het verslinden bent op Netflix. Daarmee wordt de volgende aflevering van die serie alvast geladen terwijl je Netflix nog aan het opstarten bent.

Vernieuwde Chromecast-app

Google heeft daarnaast de Chromecast-app zelf vernieuwd. Grote kans dat je die op dit moment nog niet gebruikt, want in de app zelf is erg weinig te beleven - Chromecast-ondersteuning zit vaak ingebakken in apps zoals Netflix op NPO Gemist. In de nieuwe versie van de app wordt het aantrekkelijker om nieuwe filmpjes te bekijken, doordat er nieuwe video's voor je worden gezocht die je mogelijk interessant vindt.

Kekke kleurtjes

Misschien wel het meest opvallend is het nieuwe uiterlijk van de Chromecast. Dat is geen saaie zwarte stick meer, meer een rond schijfje dat in ook in rood en groen te krijgen is. De hdmi-aansluiting van het apparaat is bovendien om te buigen, zodat die wat minder ruimte nodig heeft onder je tv.

Chromecast voor audio

Google heeft tegelijkertijd een tweede, alternatieve Chromecast aangekondigd die uitsluitend voor muziek bedoeld is. Het gaat daarbij om een soortgelijk apparaat, maar heeft in plaats van een hdmi-aansluiting nu een 3,5 mm-aansluiting die je in een versterker of op speakers kunt aansluiten. Daardoor is het mogelijk om muziek-apps te streamen - en ja, binnenkort krijgt ook Spotify (eindelijk) Chromecast-ondersteuning.

Beide dongles zijn te koop in de Play Store, en kosten daar 39 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten