Google brengt slimme 'Calendar'-app uit voor iPhone

© CIDimport

Google brengt slimme 'Calendar'-app uit voor iPhone

Geplaatst: 11 maart 2015 - 06:52

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:08

Redactie ID.nl

Google heeft zijn eigen Agenda-app ook uitgebracht voor de iPhone. De vernieuwde app kan zelf informatie uit Gmail toevoegen aan je agenda, zoals een locatie van een afspraak of een nieuw contact.

De Calendar-app is sinds dinsdagavond te downloaden in de App Store. De app werkt naast de al bestaande agenda-app van Google. Google meldt dat in een blogpost.

Zelf informatie ordenen

De nieuwe Calendar-app kan uit zichzelf informatie uit Gmail halen en die slim ordenen. Als je bijvoorbeeld een e-ticket krijgt van een geboekte vlucht, wordt er automatisch een evenement aangemaakt in je agenda met die vluchttijden erin. Ook geeft de agenda-app suggesties om een vast evenement te maken als hij merkt dat je vaak op dezelfde plek komt.

Aangepast uiterlijk

Het uiterlijk van de app is ook wat aangepast, waardoor het nu ook mogelijk is om bijvoorbeeld kaarten uit Google Maps bij een afspraak te zien.

Geen iPad-versie

De app Calendar bestond al voor Android, die werd vorig jaar in november uitgebracht. De iPhone-versie werkt wel op de iPad, maar dat is slechts een uitvergrote versie van de iPhone-app. Een echte iPad-versie moet nog komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten