Google Chrome Canary ondersteunt retina-scherm

© CIDimport

Google Chrome Canary ondersteunt retina-scherm

Geplaatst: 14 juni 2012 - 11:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:32

Redactie ID.nl

Google werkt aan een nieuwe versie van Chrome die ondersteuning zal bieden voor het retina-scherm op de iPad en MacBook Pro. Momenteel biedt alleen de Canary-build van Chrome basisondersteuning voor retina.

Maandagavond introduceerde Apple de MacBook Pro met een 15-inch retina-scherm. Google past nu de browser aan voor de hoge resolutie van het scherm. Het retina-scherm heeft een pixeldichtheid van 220ppi en een resolutie van 2880x1800. Het grote nadeel van deze hoge resolutie is dat veel applicaties er niet uitzien op het retina-scherm. Apple heeft al een heleboel eigen applicaties geschikt gemaakt waaronder Safari, iMovie, iTunes en iPhoto maar applicaties van derden zijn vaak nog niet voorbereid op het retina-scherm.

Google Chrome Canary ondersteunt retina-scherm -16218239

© CIDimport

Links Chrome zonder retinaondersteuning, rechts met

Alleen kanarie voor retina

Voor wie geen Safari gebruikt maar Chrome op de Mac, is het goed nieuws dat Google de browser geschikt maakt voor het retina-scherm. Chrome Canary, een versie voor ontwikkelaars, heeft nu een standaard ‘hoge resolutie’ ondersteuning. De Chrome ontiwkkelaars hebben al aangegeven nog een stap verder te gaan deaankomende weken. 

Chrome Canary is de versie van Chrome die de nieuwste technieken bevat maar ook nog het minst stabiel is. Het is een alpha-versie. Uiteindelijk komt dergelijke functionaliteit in de bètaversie en pas daarna in de stabiele versie die de meeste consumenten draaien. Mac-gebruikers moeten dus nog even geduld hebben. Voor wie toch al wil spelen met de minder stabiele Canaray-build, kan die hier downloaden (in tegenstelling tot de bètaversie is de Canaray-versie naast je reguliere Chrome-versie te gebruiken).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten