Google Chrome Canary ondersteunt retina-scherm 2013-11-04T16:03:35

Geld trekken met je smartphone

Tweet seats ook in Nederlands theater

Google Chrome Canary ondersteunt retina-scherm

Google Chrome Canary ondersteunt retina-scherm

Google werkt aan een nieuwe versie van Chrome die ondersteuning zal bieden voor het retina-scherm op de iPad en MacBook Pro. Momenteel biedt alleen de Canary-build van Chrome basisondersteuning voor retina.

Maandagavond introduceerde Apple de MacBook Pro met een 15-inch retina-scherm. Google past nu de browser aan voor de hoge resolutie van het scherm. Het retina-scherm heeft een pixeldichtheid van 220ppi en een resolutie van 2880x1800. Het grote nadeel van deze hoge resolutie is dat veel applicaties er niet uitzien op het retina-scherm. Apple heeft al een heleboel eigen applicaties geschikt gemaakt waaronder Safari, iMovie, iTunes en iPhoto maar applicaties van derden zijn vaak nog niet voorbereid op het retina-scherm.

Chrome voor retina

Links Chrome zonder retinaondersteuning, rechts met

Alleen kanarie voor retina

Voor wie geen Safari gebruikt maar Chrome op de Mac, is het goed nieuws dat Google de browser geschikt maakt voor het retina-scherm. Chrome Canary, een versie voor ontwikkelaars, heeft nu een standaard ‘hoge resolutie’ ondersteuning. De Chrome ontiwkkelaars hebben al aangegeven nog een stap verder te gaan deaankomende weken. 

Chrome Canary is de versie van Chrome die de nieuwste technieken bevat maar ook nog het minst stabiel is. Het is een alpha-versie. Uiteindelijk komt dergelijke functionaliteit in de bètaversie en pas daarna in de stabiele versie die de meeste consumenten draaien. Mac-gebruikers moeten dus nog even geduld hebben. Voor wie toch al wil spelen met de minder stabiele Canaray-build, kan die hier downloaden (in tegenstelling tot de bètaversie is de Canaray-versie naast je reguliere Chrome-versie te gebruiken).


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord