© CIDimport

Google+ Communities

Geplaatst: 7 december 2012 - 09:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:07

Redactie ID.nl

Google heeft een nieuwe optie geïntroduceerd voor het Google + netwerk: Communities. Via Communities kunnen gebruikers met dezelfde interesse eenvoudig contact met elkaar leggen. Momenteel heeft Communities nog een preview-status en is die nog niet voor iedereen uitgerold.

De Communities zijn openbaar voor iedereen maar het is ook mogelijk om een Community als privé in te stellen. Via de communities kunnen ook weer makkelijk evenementen worden ingepland om er bijvoorbeeld met z’n allen op uit te trekken voor een fotoshoot of een avondje kokkerellen. Wanneer een deelnemer van een Community iets interessants tegenkomt op internet (bijvoorbeeld een recept) voor de groep, dan kan hij dit met een +1 waarderen en specifiek met de groep delen. 

Communities kun je bereiken via een knop aan de linkerkant van het menu. Zie je hem nog niet, treur dan niet want hij komt waarschijnlijk snel beschikbaar.

Google+ Communities -16431585

© CIDimport

Google + is groeiende

Of Communities een krachtig wapen wordt in de strijd met Facebook (Facebook Groups) zal de tijd leren. Feit is wel dat het Google+ netwerk groeiende is. 500 miljoen mensen hebben een Google + account, 235 miljoen maken gebruik van Google + opties (zoals het waarderen van online content met de +1 knop zoals op Computer Idee). Uiteraard wil dit niet zeggen dat het allemaal actieve gebruikers zijn maar daar heeft Google ook nog cijfers over. 135 miljoen gebruikers zouden actief zijn op Google +, d.w.z. dat deze groep dus daadwerkelijk de Google + app gebruikt of naar de plus.google.com website surft.  

[Via: Websonic]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten