© CIDimport

Google dicht lek in Google Reader

Geplaatst: 6 juli 2006 - 05:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Google heeft een lek gedicht in zijn Google Reader waardoor het mogelijk was voor een hacker om persoonlijke informatie te stelen van nietsvermoedende websurfers. Het lek zat in een tooltje in de RSS-reader.

Google dicht lek in Google Reader

Google heeft een lek gedicht in zijn Google Reader waardoor het mogelijk was voor een hacker om persoonlijke informatie te stelen van nietsvermoedende websurfers. Het lek zat in een tooltje in de RSS-reader. Een gebruiker op Ha.ckers.org plaatste een bericht op het weblog dat het hierdoor Google Reader kwetsbaar is voor cross-site scrptingaanvallen. Dit soort aanvallen kunnen door hackers worden gedaan door het plaatsen van een html-scriptje in een webartikel of invoerveld op een website.

De gebruiker op Ha.ckers.org zei dat hij door het lek in Google Reader van de Google-site gemakkelijk een phishing-site kon maken. Toen Google hoorde over het lek in zijn Google Reader heeft het bedrijf deze snel gedicht.

Google verzoekt aan gebruikers die een lek of andere kwetsbaarheid in één van zijn producten heeft gevonden om dit voortaan direct aan Google te melden of aan één van zijn officiële partners en het niet gelijk publiekelijk bekend te maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten