Google Drive krijgt functie om bestanden niet-kopieerbaar te maken 2015-07-15T09:08:33

Zet automatische achtergrond-backups in Google Foto's uit

DxO One geeft iPhone een extra oog

Google Drive krijgt functie om bestanden niet-kopieerbaar te maken

Gebruikers met toegang kunnen document niet zelf opslaan

Google Drive krijgt functie om bestanden niet-kopieerbaar te maken

Google Drive krijgt de mogelijkheid om bestanden volledig privé te maken, zodat andere gebruikers de bestanden niet zelf kunnen opslaan of zelfs kopiëren met control+C. Daarmee moeten gebruikers meer controle over hun bestanden krijgen.

Met de functie kun je aangeven dat andere gebruikers een document niet kunnen downloaden naar hun eigen computer of kunnen printen. Het is zelfs niet mogelijk om de tekst te kopiëren en dan op de eigen computer weer te plakken.

Privacy

De functie is bedoeld voor bestanden die worden gedeeld met andere gebruikers, zodat er meerdere mensen naar een document kunnen kijken. Met de functie wil Google gebruikers meer controle geven over hun privacy.

Screenshots

Overigens werken die instellingen niet helemaal waterdicht - je kunt namelijk nog wel een screenshot maken van de tekst om die alsnog op te slaan. Als je dus écht niet wil dat mensen je bestanden zelf kopiëren kun je dus beter naar een andere dienst gaan - al wordt het voor andere gebruikers wel een stuk lastiger gemaakt.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord