Google Earth 3D-steden op mobiel

© CIDimport

Google Earth 3D-steden op mobiel

Geplaatst: 7 juni 2012 - 07:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:36

Redactie ID.nl

Google heeft aangekondigd dat het 3D-gebouwen gaat toevoegen aan de Google Earth App. Op basis van de video zijn we in ieder geval erg onder de indruk.

Google heeft een video online gezet die de nieuwe 3D-modellen in Google Earth toont. 3D-gebouwen in Google Earth waren er al in 2006, maar met zoveel detail en op het mobiele platform nog niet.


45-graden luchtfoto's basis voor 3D-modellen

Google maakt gebruik van van nieuwe technieken op basis van 45-graden-beelden die geschoten zijn door vliegtuigen. Zo worden complete steden in 3D opgetrokken. Deze techniek bestaat al jaren maar is nu goed genoeg om te implementeren. In de komende wekenkomen een aantal steden al op deze manier beschikbaar in Google Earth. Aan het einde van het jaar moeten meer grote steden, met een gecombineerd inwonertal van 300 miljoen, beschikbaar zijn in Google Earth.

Google Earth 3D-steden op mobiel-16251930

© CIDimport

Google is verheugd dat het de laatste tijd zulke grote stappen heeft kunnen maken op dit gebied. Apple komt naar verluidt ook met een 3D-kaartendienst voor iOS 6 en gaat daarmee de concurrentie aan met Google. We zijn benieuwd of dat er ook zo mooi uitziet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten