Google Earth staatsgevaarlijk? 2013-10-10T14:33:39

De 1 april-grap van Computer Idee

Blogaward levert € 500 op voor KWF Kankerbestrijding

Google Earth staatsgevaarlijk?

Google Earth staatsgevaarlijk?

De overheden van diverse landen hebben hun zorgen uitgesproken over Google Earth. Ze zijn niet blij met de mogelijkheid om op hun steden en militiare doelen in te zoomen. Dit zou spionage vergemakkelijken.Dailytech.com laat weten dat India zelfs een officiële klacht wil indienen tegen Google. Bepaalde satellietbeelden zouden gevoelige informatie blootleggen en staatsgeheimen onthullen.

De overheden van diverse landen hebben hun zorgen uitgesproken over Google Earth. Ze zijn niet blij met de mogelijkheid om op hun steden en militiare doelen in te zoomen. Dit zou spionage vergemakkelijken.

Dailytech.com laat weten dat India zelfs een officiële klacht wil indienen tegen Google. Bepaalde satellietbeelden zouden gevoelige informatie blootleggen en staatsgeheimen onthullen. De overheid is bang dat de nieuwste gevechtsvliegtuigen Sukhoi 30 MKI op de gevoelige plaat zijn vastgelegd toen Google Earth beelden van het Pune vliegveld in India ophaalde.

Thailand, Australië en Rusland hebben gelijksoortige claims tegen Google ingediend.

Bron: Computable


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord