Google eert Internationale Vrouwendag

© CIDimport

Google eert Internationale Vrouwendag

Geplaatst: 8 maart 2016 - 11:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:26

Redactie ID.nl

Het is vandaag - mocht u het nog niet gemerkt hebben - Internationale Vrouwendag. Ofwel: tijd om uw geliefde, wederhelft, vriendin, hardwerkende collega (v) enzovoorts eens een kleine geste te doen toekomen. Een bloemetje volstaat al, meer mag altijd!

U vraagt zich al de halve dag af waarom uw eega, secretaresse, baas, dochter of wie dan ook van het vrouwlijk geslacht u ietwat verwijtend, smachtend of verwachtingsvol aankijken? Het overkwam De Nachtwacht die geheel tegen zijn natuur in de afgelopen dagen eens wat vroeger ging slapen. Dom natuurlijk, want juist vannacht plaatste Google een doodle die Internationale Vrouwendag in het zonnetje zet. En als je dan ook nog eens de halve dag - wederom tegen de gewoonte in - niks hebt te googelen dan mist er ineens iets essentieels in het leven.

Noodzakelijk

Want laten we eerlijk zijn: een Internationale Vrouwendag is nog steeds heel hard nodig. Misschien is het in onze 'westerse maatschappij' iets minder urgent dan in andere omgevingen, maar er zijn hier bijvoorbeeld nog steeds verschillen op het vlak van carrièremogelijkheden. Een vrouw moet - zeker in bepaalde beroepsgroepen - vaak net wat harder haar best doen dan haar mannelijke soortgenoten om een bepaalde tree op de ladder te bereiken. En dan zijn er nog de landen waar vrouwen toch vooral gezien worden als 'noodzakelijk kwaad' om kinderen mee te produceren. Zolang vrouwen waar dan ook ter wereld puur om hun sekse onderdrukt, gediscrimineerd of misbruikt worden is Internationale Vrouwendag zonder meer nodig. En daarna ook trouwens, want een bloemetje is altijd leuk. Wat De Nachtwacht noopt tot actie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten