Google gaat harder optreden tegen frauderende applicaties

© CIDimport

Google gaat harder optreden tegen frauderende applicaties

Geplaatst: 1 november 2016 - 07:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:47

Redactie ID.nl

Een nieuw algoritme van Google moet de Play Store vrijmaken van dubieuze applicaties (apps). Ontwikkelaars die de regels overtreden door hun apps nep-reviews te geven of spam-apps aanbieden, worden voortaan geweerd uit de Android-appwinkel.

Dat maakt Google bekend in een blogpost. Het nieuwe algoritme moet frauduleuze apps beter herkennen en actie ondernemen. Dat gaat gebeuren bij apps die nep-recensies gebruiken om een hogere score te krijgen in de Play Store of bij apps die niet doen wat beloofd wordt. Een voorbeeld: laatst was er een 4 euro kostende app die zei je telefoon te scannen op virussen, maar in werkelijkheid niets deed. In dit soort gevallen haalt Google's nieuwe algoritme de app tijdelijk uit de Play Store (zodat hij niet gedownload kan worden) en krijgt de ontwikkelaar een waarschuwing. Verandert er niets dan wordt de ontwikkelaar (met al zijn apps) geweerd uit de Play Store.

Voor jou verandert er waarschijnlijk niets

En wat ga jij merken van Google's maatregelen om frauderende apps tegen te gaan? Als het goed is niets, omdat die apps verdwijnen en de Play Store dus een veiligere appwinkel wordt zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. De meeste app-ontwikkelaars zullen ook weinig merken van Google's spamdetectie, maar ontwikkelaars die samenwerken met pr-bureaus doen er volgens Google goed aan even om de tafel te gaan zitten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten