Google-gebruikers verplicht lid Google+

© CIDimport

Google-gebruikers verplicht lid Google+

Geplaatst: 23 januari 2012 - 13:15

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:33

Redactie ID.nl

Google wil het gebruik van Google+ omhoog schroeven en heeft hiertoe besloten om gebruikers die een Google-account aanmaken (bijvoorbeeld voor Gmail) automatisch lid te maken van Google+ het sociale netwerk van Google.

Vrijdag schreven we nog dat Google+ meer dan 90 miljoen gebruikers heeft maar dat is niet genoeg wil het de strijd aan gaan met de 800 miljoen van Facebook. Om het aantal gebruikers te doen stijgen, krijgen nieuwe Google-gebruikers meteen een Google+-account hoewel dat niet erg duidelijk wordt aangegeven. Voorheen was het voldoende om enkel een Gmail-account te hebben om bijvoorbeeld je Android smartphone te activeren maar nu krijg je bij het maken van een Google-account toegang tot alle diensten waaronder Google Docs, YouTube en nu dus ook Google+. Wie dat niet wil kan nog terecht via deze website om een account aan te maken maar dat zal op den duur wel verdwijnen.

Search, plus Your World

Google is steeds meer zijn sociale netwerksite aan het pushen en dat leidde onlangs nog tot de nodige kritiek. Google’s zoekmachine doorzoekt nu namelijk ook jouw Google+ vrienden (indien je bent ingelogd en op de ‘show personal results’ klikt) die over het zoekonderwerp iets hebben gepost. Ook worden Google+ profielen uitgelicht in zoekresulaten en worden er Google+ gebruikers en pagina’s getoond die Google relevant acht voor jouw zoekopdracht. Zie ook onderstaande video.

[Via: Techradar

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten