© CIDimport

Google gedwongen tot weren torrents

Geplaatst: 19 juli 2012 - 10:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:18

Redactie ID.nl

Het Franse hof heeft besloten dat Google zoektermen als Torrent, RapidShare en Megaupload moet verwijderen uit de instant en automcomplete zoekresultaten zodat internetters niet geattendeerd worden op een illegale torrent wanneer ze via Google bijvoorbeeld naar een film zoeken.

Hoewel Google niet zelf wordt beschuldigd van piraterij, stelt het Franse hooggerechtshof wel dat Google een faciliterende rol speelt in het aanbieden van illegaal materiaal waar bij copyright wordt geschonden. Google zou een verantwoordelijkheid hebben om het voor het publiek minder makkelijk te maken om ongeautorisserde content te vinden. Google zou de termen moeten filteren. Google doet dit al in bepaalde mate, zo worden er op ‘torrent’en ‘rapidshare’ al geen suggesties meer gegeven door Google. Google vecht de gerechtelijke beslissing aan om zelf de controle te kunnen houden over de gefilterde zoektermen.

De zaak was aangespannen door SNEP, de Franse belangenorganisatie voor de muziekindustrie. De eerste zaak verloor het maar de SNEP heeft nu bij het Franse Hof van Cassatie gelijk gekregen.  Google kan de zaak nog een keer laten voorkomen in hoger beroep voor een definitieve uitspraak.

[Via: Torrentfreak]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten