Google Glass verboden in Amerikaanse films

© CIDimport

Google Glass verboden in Amerikaanse films

Geplaatst: 30 oktober 2014 - 11:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:17

Redactie ID.nl

Google Glass is vanaf vandaag verboden in bioscopen in heel Amerika. De slimme bril van Google zou namelijk worden gebruikt om films illegaal op te nemen in de bioscoop.

Dat meldt de Motion Picture Association of America (MPAA), de Amerikaanse belangenvereniging van de filmindustrie. Die afspraak is overeengekomen met Amerikaanse verenigingen van bioscoopeigenaren.

Ook niet op sterkte

In bioscopen mag de bril niet worden gedragen, ook niet als die op een bril met sterkte is gemonteerd. De MPAA zegt overigens dat het innovatie niet wil tegenhouden, maar juist ondersteund. Alleen niet als het hen niet uit komt.

Onmogelijk om mee te filmen

In de praktijk is het maar de vraag hoeveel films mensen daadwerkelijk opnemen met hun Google Glass. De batterijduur van de slimme bril is schrikbarend slecht en kan hooguit een half uurtje film opnemen. Bovendien wordt het toestel loeiheet en past een filmopname van 2 uur nooit in het geheugen van de bril. Stel dat je probeert te omzeilen met een externe oplader en harde schijf aan je bril, kun je net zo goed gelijk met je smartphone filmen. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je met een Google Glass gedurende de film je hoofd niet mag bewegen om een goede screendump te maken.

Raar ding.

Kortom, het is maar de vraag welk probleem deze maatregel oplost. Van de andere kant: mensen die in de praktijk met een Google Glass op hun hoofd lopen verdienen het natuurlijk wel een beetje om gestraft te worden. Rare dingen.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten