Google helpt slachtoffers van Nepal-aardbeving elkaar te vinden

© CIDimport

Google helpt slachtoffers van Nepal-aardbeving elkaar te vinden

Geplaatst: 27 april 2015 - 06:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:41

Redactie ID.nl

Google heeft zijn Person Finder-tool opengesteld voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Men kan daar aangeven iemand te zoeken, of juist iemand te hebben gevonden. Er zijn al meer dan 5000 namen opgegeven.

Iedereen kan bijdragen aan die database, zodat vrienden en familie hopelijk snel informatie kunnen vinden over de mensen in het getroffen gebied. De zoekfunctie werkt ook per sms.

Bij de aardbeving van afgelopen zaterdag zijn al meer dan 3000 mensen omgekomen. In Nepal zijn ook zo'n 350 Nederlanders. Onder de slachoffers is ook een werknemer van Google, Dan Fredinburg. Hij beklom de Mount Everest ten tijde van de aardbeving en stierf tijdens de daaropvolgende lawine.

De Person Finder van Google is al vaker ingezet bij aardbevingen, en ook bij orkanen, overstromingen en de aanslag in Boston.

Nederland

Overigens is er voor rampen binnen Nederland een soortgelijke dienst beschikbaar. 'Ikbenveilig.nl' is vorig jaar opgericht door het Rode Kruis, destijds vanwege een grote kettingbotsing op de A58.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten