Google in het vizier van Europese Commissie 2013-11-04T16:40:56

Sinterklaas slaat groot in op internet

DDoS-aanvallen te koop

Google in het vizier van Europese Commissie

Google in het vizier van Europese Commissie

De Europese Commissie start een onderzoek naar Google n.a.v. klachten over andere zoekmachines die Google verwijten zijn dominante positie te misbruiken.

De Europese Commissie start een onderzoek naar Google n.a.v. klachten over andere zoekmachines die Google verwijten zijn dominante positie te misbruiken.

Concurrerende zoekmachines als Ciao claimen dat ze opzettelijk lager op de lijst met zoekresultaten zijn geplaats (zowel onbetaald als betaald) ten gunste van Google zelf.

Het gaat bijvoorbeeld om zogenaamde verticale zoekdiensten zoals prijsvergelijkers waarbij de eigen resultaten van Google's prijsvergelijkers hoger scoren. Ook zou de ‘Quality Score' worden verlaagd voor de gesponsorde links van concurrerende verticale zoekdiensten. De ‘Quality Score' zorgt ervoor dat wanneer twee adverteerders dezelfde keyword hebben dat degene met een lagere Quality Score meer moet betalen voor dezelfde ranking.

Een andere aantijging is dat Google zijn adverteerders verplicht om geen concurrerende advertenties op hun website te zetten.
De Europese Commissie heeft geen bewijzen dat Google de wet heeft overtreden maar neemt de zaak wel serieus.

[Via Europa.eu]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord