Google introduceert Titan-internetdrones 2015-03-04T13:07:26

Dit mobiele toetsenbord van Microsoft is op te vouwen

Canon EOS 5DS biedt 50,6 megapixels

Google introduceert Titan-internetdrones

Brengt internet via de lucht

Google introduceert Titan-internetdrones

Het wordt nog een drukke boel in de lucht. Facebook werkt al aan internet-drones, maar Google nu ook. De Titan-drones van het bedrijf moeten samenwerken met de Loon-internetballonnen, tevens van Google.

Om de Titan-drones te maken, kocht Google vorig jaar april dronefabrikant Titan Aerospace. Ook Facebook had zijn zitten gezet op een overname, maar Google kwam uiteindelijk met het hoogste bod.

De Loon-ballonnen zijn lastig te sturen en de bedoeling ervan is dan ook dat ze zoveel mogelijk op hun plaats blijven hangen. De Titan-drones kunnen echter gericht ingezet worden om daar internet te brengen waar de nood het hoogst is. Zowel Loon als Titan kunnen lang in de lucht blijven, omdat ze worden aangedreven door zonne-energie en boven de wolken vliegen.

Ontwikkelingslanden

Met de projecten hoopt Google internet te brengen naar het deel van de wereldbevolking die momenteel nog zonder zit. Denk daarbij aan ontwikkelingslanden en afgelegen gebieden. Naar schatting betreft het zo'n 4 miljard mensen.

Later dit jaar maakt Titan zijn eerste testvlucht. De internetballonnen hangen al veel langer in de lucht en kunnen telkens langere afstanden afleggen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord