Google introduceert Titan-internetdrones

© CIDimport

Google introduceert Titan-internetdrones

Geplaatst: 3 maart 2015 - 07:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:12

Redactie ID.nl

Het wordt nog een drukke boel in de lucht. Facebook werkt al aan internet-drones, maar Google nu ook. De Titan-drones van het bedrijf moeten samenwerken met de Loon-internetballonnen, tevens van Google.

Om de Titan-drones te maken, kocht Google vorig jaar april dronefabrikant Titan Aerospace. Ook Facebook had zijn zitten gezet op een overname, maar Google kwam uiteindelijk met het hoogste bod.

De Loon-ballonnen zijn lastig te sturen en de bedoeling ervan is dan ook dat ze zoveel mogelijk op hun plaats blijven hangen. De Titan-drones kunnen echter gericht ingezet worden om daar internet te brengen waar de nood het hoogst is. Zowel Loon als Titan kunnen lang in de lucht blijven, omdat ze worden aangedreven door zonne-energie en boven de wolken vliegen.

Ontwikkelingslanden

Met de projecten hoopt Google internet te brengen naar het deel van de wereldbevolking die momenteel nog zonder zit. Denk daarbij aan ontwikkelingslanden en afgelegen gebieden. Naar schatting betreft het zo'n 4 miljard mensen.

Later dit jaar maakt Titan zijn eerste testvlucht. De internetballonnen hangen al veel langer in de lucht en kunnen telkens langere afstanden afleggen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten