Google kan geen naam verzinnen voor Android N

© CIDimport

Google kan geen naam verzinnen voor Android N

Geplaatst: 18 mei 2016 - 16:51

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:54

Redactie ID.nl

Na onder meer KitKat, Lollipop en Marshmallow weet Google nog altijd niet wat de naam moet worden van de nieuwste Android, codenaam Android N. Daarom mogen we dat zelf bepalen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk. Mogelijk mogen Android-gebruikers vrijuit suggesties maken, of komt Google met een meerkeuze-optie. Vermoedelijk wint dan de naam met de meeste stemmen.

Update: Inmiddels is duidelijk dat je op deze pagina je voorstel kunt inleveren.

Picture-in-picture

Maar goed, de naam van het besturingssysteem is niet zo interessant als alle nieuwe functies die het met zich meebrengt. Google onthult op dat gebied vandaag o.a. een picture-in-picture-modus, die precies zo werkt als op je televisie. Je kunt zo bijvoorbeeld je browser open hebben terwijl een filmpje in de hoek blijft afspelen.

De feature sluit goed aan bij Android N, dat grotendeels in het teken staat van productiviteit. Het was al even bekend door de ontwikkelaarsversie van Android N, maar multitasken gaat een grote rol spelen in het OS.

Multitasken

Allereerst is er een nieuwe functie van de appdrawer-knop. Die toont nog maximaal zeven apps zodat je niet meer verdwaalt in apps die je toch niet gebruikt. Twee keer klikken op de knop brengt je op een Alt+Tab-manier terug naar de vorige app.

Verder is er ook nog splitscreen, waarbij twee apps tegelijkertijd en naast elkaar geopend en gebruikt kunnen worden. Tot slot kun je vanuit het vernieuwde notificatiecentrum berichtjes terugsturen naar contacten zonder daar speciaal een app voor te openen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten