Google komt met Google Checkout

© CIDimport

Google komt met Google Checkout

Geplaatst: 29 juni 2006 - 10:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:02

Redactie ID.nl

Google heeft vandaag Google Checkout gelanceerd. De nieuwe webdienst - met codenaam GBuy - maakt het gemakkelijker om producten op internet te kopen.

Google komt met Google Checkout

Google heeft vandaag Google Checkout gelanceerd. De nieuwe webdienst - met codenaam GBuy - maakt het gemakkelijker om producten op internet te kopen. U hoeft door Checkout niet meer uzelf op talloze eshops te registeren en overal uw persoonlijke gegevens achter te laten wanneer u een product wilt kopen.U kunt voortaan eenmalig uw adres en creditcardgegevens aan Google toevertrouwen om daarna op alle websites die Checkout-vriendelijk zijn producten te kopen zonder telkens uw persoonlijke gegevens in te voeren.

Digitale winkeliers kunnen Google Checkout integreren in hun websites als een alternatief betalingssysteem, naast bijvoorbeeld PayPal en iDeal.

Consumenten met een Google-account kunnen hun creditcardgegevens en factureringsinformatie achterlaten op Google Checkout en dan met een enkele muisklik producten kopen op websites die Checkout ondersteunen. In het verleden moest u om vijf producten te kopen bij vijf verschillende eshops ook vijf keer uw gegevens invoeren. Dat is niet alleen vervelend en tijdrovend, maar ook onveilig.

Online winkeliers die Checkout willen gebruiken, moeten 20 dollarcent per transactie betalen plus 2,2 procent van de verkoopprijs. Indien een klant een product koopt via een zoekvraag met Google AdWords, dan hoeft de winkelier niets voor die transactie te betalen. Volgens Google is hun percentage ongeveer één procent lager dan dat creditcardbedrijven rekenen voor transacties.

Website

: checkout.google.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten