Google komt met online kalender

© CIDimport

Google komt met online kalender

Geplaatst: 10 maart 2006 - 08:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

Google breidt toch uit naar het aanbieden van een online-applicatiepakket. Gisteren lekte het nieuws uit van een besloten, geheim testprogramma voor een online kalender. Daarnaast koopt de zoekmachine de online tekstverwerker Writely.De door Google ontwikkelde online-kalender, genaamd CL2, is geïntegreerd in de gratis e-maildienst Gmail.

Google komt met online kalender

Google breidt toch uit naar het aanbieden van een online-applicatiepakket. Gisteren lekte het nieuws uit van een besloten, geheim testprogramma voor een online kalender. Daarnaast koopt de zoekmachine de online tekstverwerker Writely.

De door Google ontwikkelde online-kalender, genaamd CL2, is geïntegreerd in de gratis e-maildienst Gmail. Integratie met andere kalendersoftware wordt ondersteund en gebruikers kunnen ook gegevens (zoals afspreken, maar ook publieke evenementen) met elkaar delen. Daarnaast is voorzien in een alarmeringsdienst via SMS. Screenshots van CL2 zijn al uitgelekt.

Daarnaast koopt Google het bedrijf Upstartle die de online-tekstverwerker Writely.com draait. Dit maakt de zoekmachine officieel bekend.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten